Teraz wiadomo czemu Bolt taki szybki :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Spręzyny Octavia 01
Zwiń
X
-
Spręzyny Octavia 01
Witam
Może ktoś już przerabiał ten temat, po zamontowaniu gazu już kilka lat temu ostatnio coraz bardziej siada mi tył,kpl pasażerów i jest już bardzo nisko. Dodatkowo przy szybkiej zmianie kierunku jazdy buja autem, amorki sprawdzone przód około 70%, tył ok 60%. Chciałbym zastosować zamienne podobno równoważne sprężyny Kayaby. Pytanie czy pomoże? standardowa sprężyna, napewno nie zaszkodzi. Miałem zamontowane tulejki z przodu ale tył wisiał więc je zdemontowałem. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Może ma któryś z kolegów na sprzedaż kpl sprężyn, oczywiście pewnych.
pozdrawiam
-
-
Jak buja, to amorki masz do wymiany. Nie sugeruj się wartościami z tej maszynki na stacji diagnostycznej, bo to można wsadzić głęboko między bajki. Wiem, bo u mnie też tak było. Jak chcesz podnieść tył to wymieniasz sprężyny i amory na te od kombimoje stare auto
jest scout
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mariusz87Jak chcesz podnieść tył to wymieniasz sprężyny i amory na te od kombi
Komentarz
-
-
Siedzacy tyl przerabialem.
W oparciu do swoje doswiadczenie i tez bledy polecam zalozyc komplet sprezyn Lesjofors:
- Kombi : przod kombi + tyl kombi hd (wzmocnione)
- Liftbacj: przod liftback + tyl kombi standardowe
Cale auto sie ladnie podniesie, zadne podkladki nie sa potrzebne.
Powyzsze dotyczy aut z LPG onlySprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
W mojej OI po wymianie amorków i gumy mocującej macphersona przód poszedł do góry 2 cm, pewnie teraz trochę siadło, musiałbym zmierzyć.
Z tyłu pod sprężyny trafiły gumy podwyższające od jakiegoś opla po 8 złotych/sztuka i jest wysoko.
Po przejechaniu przez śpiącego policjanta dochodzą jakieś odgłosy z tylnej osi, ale poza tym jest ok, niedługo będzie rok jak zmieniałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zsolpywSiedzacy tyl przerabialem.
W oparciu do swoje doswiadczenie i tez bledy polecam zalozyc komplet sprezyn Lesjofors:
- Kombi : przod kombi + tyl kombi hd (wzmocnione)
- Liftbacj: przod liftback + tyl kombi standardowe
Cale auto sie ladnie podniesie, zadne podkladki nie sa potrzebne.
Powyzsze dotyczy aut z LPG only
Komentarz
-
-
Jezdzilo na liftbackowych bedzie, poprostu sprezyna jest 2 cm. dluzsza. Jako ze masz ciezsza pupe, to wysokosc sie skomasuje i bedziesz mial wysokosc nowego auta bez LPG.Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
Komentarz